banana kruh

Što sa smeđim i prezrelim bananama – iskoristimo ih za banana kruh! 🙂

Ovo je super brz i jednostavan recept za banana kruh kada vam ostanu prezrele i smeđe banane. Dakle, u kruh idu one prezrele, smeđe banane koje nitko baš ne voli, i te banane čine bazu kruha. Ostale namirnice možete kombinirati ovisno o tome što volite i imate doma (od vrste brašna – može zobeno, heljdino, obično bijelo), ulja, orašastih plodova i slično.

I evo recepta:

Sastojci:

  • 2 zrele banane
  • 1 naribana jabuka
  • 1 jaje
  • prstohvat soli
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 1,5 šalica mekog brašna
  • 1 šalica šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml tekućeg jogurta
  • 70 g mljevenih oraha
  • 3 žlice listića badema

Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme pečenja: 40 min na 180 C

Priprema:

Izgnječiti 2 zrele banane, umiješati naribanu jabuku, dodati jaje, prstohvat soli i kokosovo ulje pa izmiksati.
Zatim dodati brašno. šećer, prašak za pecivo, tekući jogurt, mljevene orahe i listiće badema te dobro izmiksati.
Kalup za pečenje (najbolje duguljastog oblika kao za kruh, ali može i bilo koja druga) nauljiti i pobrašniti ili obložiti masnim papirom te izliti smjesu u kalup.
Ubaciti u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i peći otprilike 40 minuta.

Posluživanje:
Narezani banana kruh možete kombinirati po želji. Za doručak uz šalicu čaja ili kave, za užinu uz omiljeni namaz…

Napomene:
*mjera šalice je 2 dcl.
*sastojke možete kombinirati ovisno o tome što imate u kuhinji. Ako volite više slatko možete raditi kruh s 3 banane (pa maknete jabuku), dodati čokoladu, orašaste plodove, kokos, suho voće…