Što sa smeđim i prezrelim bananama – iskoristimo ih za banana kruh! 🙂
Ovo je super brz i jednostavan recept za banana kruh kada vam ostanu prezrele i smeđe banane. Dakle, u kruh idu one prezrele, smeđe banane koje nitko baš ne voli, i te banane čine bazu kruha. Ostale namirnice možete kombinirati ovisno o tome što volite i imate doma (od vrste brašna – može zobeno, heljdino, obično bijelo), ulja, orašastih plodova i slično.
I evo recepta:
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 1 naribana jabuka
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 ml kokosovog ulja
- 1,5 šalica mekog brašna
- 1 šalica šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 ml tekućeg jogurta
- 70 g mljevenih oraha
- 3 žlice listića badema
Vrijeme pripreme: 5 min
Vrijeme pečenja: 40 min na 180 C
Priprema:
Izgnječiti 2 zrele banane, umiješati naribanu jabuku, dodati jaje, prstohvat soli i kokosovo ulje pa izmiksati.
Zatim dodati brašno. šećer, prašak za pecivo, tekući jogurt, mljevene orahe i listiće badema te dobro izmiksati.
Kalup za pečenje (najbolje duguljastog oblika kao za kruh, ali može i bilo koja druga) nauljiti i pobrašniti ili obložiti masnim papirom te izliti smjesu u kalup.
Ubaciti u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva i peći otprilike 40 minuta.
Posluživanje:
Narezani banana kruh možete kombinirati po želji. Za doručak uz šalicu čaja ili kave, za užinu uz omiljeni namaz…
Napomene:
*mjera šalice je 2 dcl.
*sastojke možete kombinirati ovisno o tome što imate u kuhinji. Ako volite više slatko možete raditi kruh s 3 banane (pa maknete jabuku), dodati čokoladu, orašaste plodove, kokos, suho voće…