Život je jedno veliko čudo

Život je jedno veliko čudo! – Nina Kadrić
Pozdrav svima, ponovno!
Hm, ova 2020. godina bila nam je baš strašna. Potresi, virusi, karantene itd. Vjerujem da smo svi više-manje fokusirani na sve to , prije nego na išta drugo,
sto je apsolutno normalno. U redu je biti u strahu, ali ne dopustiti da vas taj strah obuzme.

Upoznati Crohna

Isto je i kada sam dobila dijagnozu. Pojavio se strah, svakakva razmišljanja “Kako ću s tom bolesti?” , “ Kako doći u remisiju?” itd. Nakon nekog vremena otkrila sam grupu na FB-u za oboljele od Crohnove bolesti koja mi je jako pomogla i uz to upoznala sam predivne ljude s kojima se i dan danas čujem. Išla sam korak po korak svaki dan. Otkrivala što mi odgovara od hrane i pića, a što ne. Kroz netko vrijeme krenula sam i s prvom terapijom , dobila čak i na kilaži. Svakim danom “upoznavala” sam Crohna, ali isto tako ni u jednom trenutku nisam dopustila da taj “podstanar” vlada samnom.

Život je jedno veliko čudo 1

Sedam godina muke i život s Crohnom

Prošla sam tri operacije do sada i promjenila dvije terapije. Svaka ta operacija me motivirala i dodatno osnažila. Što vjerujem da je svakog od nas koji se “borimo” s tim bolestima. Nikad nema mjesta predaji! Znala sam danima biti u bolovima, grčevima, toliko da se nisam mogla ustati iz kreveta. Gledala sam isto tako zabrinuta lica liječnika i roditelja, a tko još to želi gledati? Sedam godina muke s Crohnom. No, svaki put kada bi se postavila neka “prepreka” znala sam da ce “i to proći”. Da moram izdržati i da me u životu čekaju predivne stvari, a ne dopustiti da me nekakav “podstanar” spriječi da ih doživim.

Život i Karantena

Na ovu situaciju s ovim virusom gledam na to da se sve događa s nekim razlogom. Ako sam izdržala sve ono s Crohnom i dan danas se “borim” s njim, onda mogu izdržati i karantene itd. Nismo sami , svima nam se isto događa… Tako isto i s Crohnom, mi koji imamo te bolesti najbolje se razumijemo i dajemo nadu jedni drugima.

Svaki dan budite zahvalni što ste ovdje, živi. Nemojte razmišljati što bi mogli promjeniti kod sebe. Zapamtite lijepi se upravo ovakvi. S bolovima, ožiljkom od operacije.. Predivni ste i nikad se ne pokušavajte promijeniti.

Život je jedno veliko čudo .

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.