Časopis Hucuk Info

U sklopu projekta “20 Plus” HUCUK je odštampao časopis za sve oboljele od upalnih bolesti crijeva sa tekućim temama o Crohnovoj bolesti i ulceroznom kolitisu. Sama ideja časopisa nastala je u okviru proslave 20 godina Udruženja HUCUK i kao takav ima svrhu širenja svijesti o upalnim bolestima crijeva.

Isto tako HUCUK se osvrnuo i na protekle godine djelovanja od samog osnivanja do danas. Većinu članaka u časopisu mogli ste popratiti na našem webinaru koji je održan 18 i 19. 12. online a pratit će ga i video (kad bude spreman). Ovaj vrijedan projekt sastavni je dio projekta “I u bolesnom tijelu zdrav duh” koji HUCUK provodi sa osnovnom svrhom širenja svjesnosti o upalnim bolestima crijeva. Osim toga, časopis daje nove i točne informacije o temama koje su prije svega namijenjene oboljelima od UBC kao i njihovoj rodbini i prijateljima.

Zahvala

Hvala Vam što ste sve ove godine bili sa Udruženjem HUCUK i davali mu podršku. HUCUK nastavlja i dalje s projektima koji su važni za oboljele i kao podrška svima kojima je to potrebno. Budite i dalje sa nama i pratite nas u projektima preko naših internetskih stranica ali i osobno jer udruženje uvijek prima volontere i sve one koji žele dati svoj doprinos u širenju svijesti.

Teme koja pokriva časopis su:

20 godina HUCUK-a
O osnivanju HUCUK-a
RUCUK – Riječko udruženje za Crohnovu bolest i Ulcerozni kolitis
HUCUK u sportu
– In memoriam – Perica Lajšić i Doris Broketa
Slovensko društvo za KVČB kroz 16 godina djelovanja
UKUKS – Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije
Društvo psorijatičara Hrvatske
Kolumna o “podstanaru Crohnu” – Nina Kadrić
Kronične upalne bolesti crijeva u djece
Prehrana djece oboljele od UBC
Pretilost kod djece oboljele od UBC
Ekstraintestinalne manifestacije UBC
Pretrage u dijagnosticiranju i praćenju tijeka UBC-a
UBC i trudnoća
Važnost psihološke potpore u liječenju UBC
Uloga medicinske sestre u liječenju UBC-a
Savjetodavna ambulanta za enterostomalnu terapiju KB “Sveti Duh”

Časopis Hucuk Info 1

Donatori

Ovaj projekt časopisa kao i webinar i objavljivanje nove stranice HUCUK Info omogućili su: Ministarstvo zdrastva, Janssen, Abbvie, Stoma Medical, Sandoz i Takeda

HUCUK Tim

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.