U emisiji Ključ zdravlja na Mreži TV obrađuju se brojne teme iz zdravstva i raznih aspekata zdravog življenja. Kroz razgovore sa zdravstvenim djelatnicima ali i pacijentima, stavljaju naglasak na važnost prevencije i očuvanja zdravlja te promicanje zdravstvene kulture. Propituju aktualne javno zdravstvene teme i izdvajaju pozitivne primjere.

U emisiji od Ključ zdravlja 06.03.2021. gostovao je i naš uvaženi član Anton Lijović, član skupštine i delegat HUCUK-a  pri EFCCA. Tema je bila upalne bolesti crijeva i općenito širenje svjesnosti o tim bolestima. Prilog o upalnim bolestima crijeva upućen je kako oboljelima tako i svima onima koji malo znaju o tome. Govorio je o simptomima, dijagnostici, liječenju i općenito kako se nostiti sa Crohnovom bolesti i ulcerozim kolitisom. Opširnije pogledajte u videu od 8 i 13 min.

Širenje svjesnosti o bolestima je jedan od osnovnih ciljeva Hrvatskog udruženja za Crohnovu bolest i Ulcerozni kolitis. Na taj način pokušavamo približiti informacije koje oboljeli trebaju kako bi se lakše nosili sa upalnim bolestima crijeva. Isto tako, ovakvi načini širenja svjesnosti informativno su korisni i svima onima koji o upalnim bolestima crijeva žele više znati a nisu oboljeli nego su u kontaktu onih koji imaju Crohnovu bolest ili Ulcerozni kolitis. Gostovanje u različitim emisijama o zdravlju nije jedini način kojim informativno djelujemo na širenje svjesnosti o UBC (upalnim bolestima crijeva). Tu su i različite brošure koje su dostupne za download na linku BROŠURE , isto tako i obilasci gradova. Obišli smo skoro sve županije i bili u svim većim gradovima.

Svakako nam je bitno da oboljeli dođu do informacija tako da nam se možete javiti i putem kontakata koji su navedeni na web stranicama HUCUK-a