Svjetski dan Upalnih Bolesti Crijeva 2022

19.05.2022. godine, u cijelom svijetu,  obilježava se Dan Upalnih bolesti crijeva (World IBD Day). U Hrvatskoj, u Zagrebu, mi ćemo ga obilježiti 21.05.2022 godine u subotu na Trgu žrtava fašizma 16, kod Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnika, MEŠTROVIĆEV PAVILJON u Zagrebu gdje će naši volonteri udruženja širiti svjesnost o bolestima i družiti se sa oboljelima i svima koji nas dođu podržati. U sklopu obilježavanja Svjetskog dan Upalnih bolesti crijeva održat će se performans Zajedno=Zdraviji.

Javni Poziv

Dragi naši prijatelji IBD-ovci!

Pozivamo Vas 21.05.2022 u 10 sati na obilježavanje dana upalnih bolesti crijeva.

Isti će se održati na Trgu žrtava fašizma 16, kod Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnika, MEŠTROVIĆEV PAVILJON u Zagrebu, ispred takozvane Džamije.

Manifestacija je predviđena u vidu zajedničkog druženja i performansa:

„ Zajedno=zdraviji“. Performans će činiti lanac pojedinaca u formi prstena stvarajući zatvoren krug oko Džamije simbolizirajući međusobnu potporu i zajedništvo.

Nadamo se odzivu u što Većem broju!

Pozvani su SVI, znači oboljeli, prijatelji, rodbina, doktori, medicinske sestre i svi oni koji žele učestvovati u performansu. Svi koji se odazovu za sudjelovanje u performansu dobit će majicu i simboličan poklon.

Isto tako, molimo Vas da se javite na mail hucuk@hucuk.hr kako bi rezervirali veličinu majice koje su: XS-S-M-L-XL-XXL. Majice su unisex.

Svjetski dan Upalnih Bolesti Crijeva 2022 će obilježiti članovi udruženja, volonteri i svi oboljeli sa svojom familijom i prijateljima koji nam se žele pridružiti. Isto tako, kao i svake godine, potporu će nam pružiti i doktori i medicinske sestre. Volonteri HUCUK-a će dijeliti letke, brošure i širiti svjesnost o bolestima uz druženje i ugodnu zabavu.

Pozivamo sve oboljele i one koji to nisu da nas dođu podržati i svojim dolaskom obilježiti dan Svjetski dan Upalnih Bolesti Crijeva 2022. Čekamo Vas i vidimo se!!!! I zapamtite, Niste Sami!!!!!!

Vaš HUCUK tim

Obilježavanje Dana upalnih bolesti crijeva je (su)financiran od strane Grada Zagreba putem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite zdravlja iz Proračuna Grada Zagreba za 2022. godinu