Patient day – Znanjem do uspješnog liječenja

Patient day – Znanjem do uspješnog liječenja

15.9.2022. 17:00 h

Rooftop Lateral, Strojarska 20, 26. kat

Pozivamo Vas da prisustvujete ovogodišnjoj diskusiji Patient Day pod imenom Znanjem do uspješnog liječenja a koje će se održati 15.09.2022. u Rooftop Lateral, Strojarska 20. 26. kat. u 17.00 sati. Svi koji žele prisustvovati moraju svoj dolazak prijaviti HUCUK-u na mail mail@hucuk.hr. Veselimo se Vašem dolasku.

Poziv u cijelosti:

Poštovani,

Razumijevanje zdravstvenih pojmova na osnovnoj razini ulazi u područje zdravstvene pismenosti, a neadekvatna razina zdravstvene pismenosti naziva se i „tiha epidemija“. Podaci pokazuju kako gotovo 50% Europljana ima ograničenu zdravstvenu pismenost.

Niska razina zdravstvene pismenosti, uz mnogobrojne druge čimbenike, može dovesti do loše adherencije, a to se može negativno odraziti na proces liječenja i zdravlje, osobito kroničnih bolesnika. Za razliku od toga, viša razina zdravstvene pismenosti omogućuje bolje razumijevanje bolesti i time aktivno sudjelovanje u prevenciji, kontroli bolesti i liječenju.

Pridružite nam se na panel diskusiji u kojoj će sudjelovati liječnici i predstavnici udruga oboljelih, a u kojoj ćemo se dotaknuti važnosti ranog prepoznavanja bolesti, edukacije bolesnika te njihovom uspješnom praćenju u liječenju. Nakon toga slijedi zakuska gdje ćete imati priliku upoznati se s materijalima za bolesnike koje smo razvili u sklopu projekta.

Program
17:00 – 17:15 Okupljanje sudionika i uvodna riječ
17:15 – 18:15 Panel diskusija „Znanjem do uspješnog liječenja“
18:15 Zakuska
Sudionici panela: Ljiljana Vukota (SVE za NJU), Nenad Horvat (Remisija), Inga Mandac Smoljanović (KB Merkur), Vedran Tomašić (KBC Sestre milosrdnice), Ana Gongola (Sandoz)

 

Veselimo se vašem dolasku!

Vaš Sandoz

Patient Day - program_15.9.2022