nemoguće ne postoji

Svatko je jednom doživio čudo. Nešto sto je netko rekao da je “nemoguće”, vi ste pretvorili u moguće.

Ne postoji “nemoguće”, ovo je nešto što ja uvijek govorim.

Zapamtite, znam da je možda trenutno teško, znam da je teško naći partnera, prijatelja.. Netko tko će vas shvatiti. Znam da je teško reci da imate bolest koja zahtjeva dosta toga. Ponekad će se morati prilagođavati vama, jer nisu svi dani isti. Teško je objasniti da ste vezani liječnicima, terapijama koje donose puno nuspojava i da možda ćete doživotno biti u remisiji, a možda vam se već sutra stanje promjeni. Teško je objasniti i pokazati ožiljak duž trbuha, ali vi znate da se tog ožiljka ne trebate sramiti, jer ste pobijedili bitku koju ne može svatko pobijediti.

No, ne pristajte na ništa manje.

Ako vas netko ne cijeni ili je samo na riječima jak, odmaknite se od takvih osoba. Bolje da vam u početku bude malo teško, nego da se kasnije još vise razočarate.

Prava osoba je ona osoba kojoj kada se budete “otvorili” u vezi onoga što vas muci će vas zagrliti i dokazati djelima da će biti uz vas u dobru i u zlu, bas kao i vi za nju, koja će vas još više zavoljeti usprkos ožiljcima, vašim manama, ponekad suzama ili malo lošijem danu, koja neće pobjeći prvim suočavanjem s vašim kontrolama, liječenjem..

Zapamtite, takve osobe su vrijedne čekanja i postoje. Ne idite za osobama koje “odigraju” privremenu ulogu u vašem životu, koje vas odgurnu nakon sto ispričate sto vas muči. Gledajte, kome se možete “otvoriti”, a kome ne. Vaša duša će osjetiti dali je ta osoba za vas ili nije.

Ne razumijem one ljude koji kažu da ne mogu biti sami, da ne postoje pravi prijatelji itd.

Ja mogu biti sama i želim biti dok ne pronađem onu osobu koja će me voljeti usprkos svemu. Nismo svi savršeni i ne postoji savršena osoba.

Crohn me je napravio samostalnijom osobom, imam par prijatelja koji znaju točno sve i to mi je dovoljno.

Isto tako, dosta sam introvertna osoba i ne dopuštam da mi se svatko približi iz razloga da me se ne povrijedi.

Pričekajte osobu koja će vas cijeniti, koja će biti uz vas u dobru i u zlu. Jer svatko može biti uz osobu  u dobru, a kada krene “krivo” dokaze se koliko je zapravo nekom stalo do vas. Dok ne dođe takva osoba, budite sami i cijenite svaki trenutak.

Život je vrijedan življenja i zapravo, pravo je čudo ❤️