Izbrišite sve negativne misli

Izbrišite sve negativne misli – Nina Kadrić
Pozdrav svima!
Svi koji smo dobili dijagnozu suočili smo se sa strahom. Naravno, u početku je to normalno i počnemo s vremenom prihvaćati našu situaciju i strah postepeno nestane.
Sama sebi sam rekla kako me Crohn neće ograničavati i kako neću dopustiti da me ta bolest “pobijedi”. Znate kako to ide u početku , isprobavate određenu hranu, pa krenu grčevi, bolovi , mučnine itd. Onda znate da tu hranu ili piće morate prestati jesti ili piti. Onda “upoznavanje” bolesti itd..

Osmijehom možemo sve pobijediti

Crohn je dosta kompleksna bolest , jer ako smo danas odlično, sutradan nam se ista situacija može promijeniti, svatko od nas je individualan.. Ne želim uljepšavati i govoriti kako sve trebate prihvatiti i reći da je Crohn laka bolest.. Imamo dana kada smo odlično , a i isto tako onih trenutaka kad nam je krevet “najbolji prijatelj”. Ono što možemo napraviti zajedno , a to je da se “borimo”, ne odustajemo i gledamo pozitivnije. Osmijehom možemo sve pobijediti.

Nekih od mojih rituala , gdje maknem fokus s “podstanara” su : čitanje knjige navečer, slušanje muzike, šetnja uz more i prirodu..
Svaki dan pronađem trenutke gdje neću misliti na njega. I znam da vam je ponekad dosta svega, ljuti ste na situaciju, ali važno je znati da će “i to proći”. Ne postoji nijedan događaj, koji nema rješenje. Samo je važno biti strpljiv , slušat liječnike i uzimati redovno terapiju.

Odvojite vrijeme za sebe

I iskreno i meni je ponekad svega “preko glave” i dođu mi dani kada bi najradije bila sama sa sobom u tišini.. I to je sasvim u redu. U redu je isplakati se, osjetiti strah, jer sa svakom ovom situacijom vi postajete jači. Biti će onih boljih dana i onih malo manje boljih. To zna svatko od nas s tim bolestima. Ono što mi možemo učiniti je da svaki dan odvojite vrijeme za sebe i ne mislite na bolest.

Izbrišite sve negativne misli

U tom trenutku “izbrišite” sve negativne misli i mislite na nešto lijepo, Svaki dan 15min , mislim da to svi možemo  🙂
Od srca vam želim zdravlje i da svaki dan imate osmijeh na licu