Kako biti sretan?

Kako biti sretan? – kolumna Nina Kadrić
Izbjegavati negativne ljude i okolinu, želiti drugima dobro, nasmijati se barem jednom na dan..
Isto tako nikad nećete biti sretni ako se sami ne izborite za vašu sreću. Dobivši dijagnozu Crohnove bolesti, nisam znala kako se postaviti i da li ću moći živjeti kao prije i biti sretna. Sada znam da me dijagnoza ne definira kao osobu. Dapače, otkrila sam kako živjeti život punim plućima i uživati u svakom danom. Nijedna osoba nije vrijedna mojih suza niti nerviranja.

Također, ako želite neku osobu u svom životu, napravite mjesta za nju, ne opirite se. Svaka osoba vam je dana kao lekcija ili kao dar. Pustite vremenu da vidite. Ako želite biti sretni i zadovoljni, ne čekajte!

Sami krojite svoju sudbinu.

Ovu dijagnozu dobili ste s razlogom, da na nju ne gledate kao teret, već kao nešto sto ce vas „izgraditi“ kao hrabru i čvrstu osobu. Osoba ste koja može mnogo toga i sve ono sto želite napraviti, vi to i možete. Ne postoji nemoguće. Koliko puta ste se suočili s nečim „nemogućim“ i ipak preživjeli i uspjeli pobijediti. Čuda su moguća, ako u njih vjerujemo. Obožavam kada mi netko kaže da nešto nije moguće, a ja to „pretvorim“ u moguće. Vjerujte i ne odustajte! Ono sto možete napraviti danas, napravite, ne čekajte.

Kako biti sretan?

Napravite malo ludosti, život je kratak, a najgore je čekati .