Zašto baš ja?

Zašto baš ja? – Nina Kadrić
Pozdrav svima!
Uspješno obavljena kontrola i potvrđena remisija.
Crohn i treću godinu u mirovanju. U 9-tom mjesecu očekuje me kolonoskopija, gastroskopija.. radi kontrole. Ono sto moram obaviti to je magnetna abdomena, jer imam pseudocistu koja se povećala, pa idem i to riješiti da budem na miru☺️ U životu ništa nije „ravno“, samo se moramo naučiti prihvaćati situaciju onako kako nam dolazi. Sa što manje stresa, jer ako se živciramo radimo sebi loše. Ne pretpostavljajmo nešto unaprijed, niti ne razmišljajmo negativno. Stvari postanu kompliciranije ako previše analiziramo i razmišljamo.
Prepustimo sve vremenu. Stres dolazi od pretjeranog razmišljanja, biti će onako kako treba biti, razmišljali mi negativno ili ne.

Zašto baš ja?

Puno vas sa tom bolesti pita se „Zašto bas ja?“  Zašto? Zato što ste baš vi izabrani kao pravi „borci“ ne bi mogao bilo tko podnijeti takav „teret“, niti se suočavati sa novim situacijama, bilo to bolje ili lošije. Prihvatite sebe ovakvi kakvi jeste, nitko nije savršen. Zdravi ljudi brinu se oko gluposti, bolesni znaju cijeniti sve i znaju kako je zdravlje ono najbitnije. Zdrav čovjek ne vidi koliko je lijepo disati, uživati život, izlaziti.. Bolestan to sve vidi i osjeti. Zna da je to sve pravi blagoslov. Zna koliko je predivno izaći iz bolnice ili otići s pregleda na kojemu je potvrđeno da je sve u redu. Izaci na sunce, uživati u toploj kavi ili voćnom soku upijajući svaki trenutak. Zdrav to ne zna. Mi koji imamo ove „podstanare“ cijenimo svaki trenutak i ne gubimo vrijeme na isprazne razgovore i negativne ljude.

Zato ste bas vi odabrani da ćete imat ovaj „teret“ i da ćete se svakim danom boriti, ali isto tako saznati koliko je zapravo ovaj život lijep i znati cijeniti svaki trenutak.❤️