Ne postoji nijedna prepreka koja nije savladiva

Ne postoji nijedna prepreka – Nina Kadrić
Pozdrav svima!
Kada me ljudi pitaju kako je to imati “podstanara” Crohna , odgovorim jednostavnim odgovorom: Komplicirano. Jer stvarno, kada imate Crohnovu bolest čudno je, u početku. Istražujete, otkrivate, pa ne znate zašto vas bas danas boli trbuh, neobjašnjive fleke po tijelu itd. Hm, stvarno nije uvijek lako s njom. A mislim da je svima nama grozno kada isplaniramo odlazak negdje i BUM kao za inat Crohn nas spriječi, jer eto, baš danas stigli su bolovi, temperatura..

Od kada mi je uklonjeno skoro cijelo debelo crijevo redovno sa sobom imam bocu vode. Užasno dehidriram ,a pogotovo po ljeti. Ono sto moj “podstanar” ne voli to je: pržena hrana, mlijeko s laktozom, naranče, kavu.. Od ovoga što sam nabrojala pojave se problemi. Do sada “odbacio” je 2 lijeka, jer je stvorio antitijela. Nadam se da s trenutnom terapijom neće biti takvih problema😊.

Moj “podstanar” je vrlo kompleksan i “razmažen”. Dosta toga ne voli.. Nikako ne voli stres , jer krenu bolovi, pa onda ja dan provedem u krevetu slušajući muziku ili čitajući knjigu.
Ono što “volim” kod te bolesti je to što me naučila da ne trošim vrijeme na nebitne ljude i ljude koji iscrpljuju energiju, da se previše “ne približim” osobi, dok se ne uvjerim da je ta osoba ona prava i dobra..

Crohn me napravio čvrstom, samopouzdanijom osobom. I da ne postoji nijedna prepreka koja nije savladiva.😊

Do sljedeće kolumne…